Základní informace
Délka vzdělávání: | 3 roky, denní forma studia |
---|---|
Forma vzdělávání: | denní |
Způsob ukončení vzdělávání: | závěrečná zkouška |
Poskytnuté vzdělání: | střední vzdělání s výučním listem |
Podmínky pro přijetí: | úspěšné ukončení povinné školní docházky. Dobrý zdravotní stav. Určeno pro chlapce i dívky. |
Certifikát: vysvědčení o závěrečné zkoušce, výuční list
Profil absolventa
Středoškolsky vzdělaný pracovník, který:
- zná klasické i nové suroviny a potraviny k výrobě pokrmů a technologii přípravy pokrmů a nápojů
- připravuje pokrmy české kuchyně, pokrmy cizích kuchyní, racionální výživy a dietního stravování
- uplatňuje požadavky na hygienu v gastronomii, na trendy ve výživě s využitím poznatků o potravinách a nápojích
- aktivně ovládá pravidla a techniku obsluhy a vykonává obchodně-provozní aktivity
- zvládá složitou i banketní obsluhu, připravuje míchané nápoje, pokrmy speciálního charakteru
Uplatnění absolventa
- ve veřejném i účelovém stravování v pozici zaměstnance
- po získání praxe je připraven na soukromé podnikání v pohostinství
- po absolvování závěrečné zkoušky se může ucházet o přijetí do nástavbového studia zakončeného maturitní zkouškou vyučované na stejné škole
V průběhu studia mohou žáci dále získat:
- za produktivní činnost je žákům vyplácena odměna
- možnost získání certifikátů na základě absolvování kurzů:
Čtrnáctidenní cyklus, v jednom týdnu žáci absolvují teoretickou výuku ve škole, ve druhém odborný výcvik, který probíhá v odborných učebnách školy, na pracovištích školy a na smluvních pracovištích sociálních partnerů.
Předmět |
1. ročník |
2. ročník |
3. ročník |
Český jazyk |
1 |
1 |
1 |
Cizí jazyk (ANJ) |
2 |
2 |
2 |
Cizí jazyk (NEJ/RUJ) |
1 |
1 |
1 |
Občanská nauka |
1 |
1 |
1 |
Fyzika |
1 |
- |
- |
Chemie |
1 |
- |
- |
Ekologie a biologie |
1 |
- |
- |
Matematika |
1 |
1 |
2 |
Literárně estetická výchova |
- |
1 |
1 |
Tělesná výchova |
1 |
1 |
1 |
Informační a komunikační technologie |
1 |
1 |
1 |
Ekonomika |
1 |
1 |
1 |
Povinné odborné předměty |
|
|
|
Technologie |
2 |
3 |
1 |
Speciální technologie |
- |
- |
1 |
Zařízení provozoven |
1 |
- |
- |
Potraviny a výživa |
1 |
1 |
1 |
Stolničení |
1 |
1 |
1 |
Společenská výchova |
- |
1 |
- |
Odborný výcvik |
15 |
17,5 |
17,5 |