65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
Název ŠVP: Kuchařské a číšnické práce
Délka a forma studia: 3 roky, denní studium
Podmínky pro přijetí: Obor je určen převážně pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří mají ukončenou povinnou školní docházku. Vzdělávací program je určen pro dívky a chlapce.
Způsob ukončení : závěrečná zkouška
Stupeň poskytovaného vzdělání: Střední vzdělání s výučním listem
Poskytnuté vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
Certifikát: vysvědčení o závěrečné zkoušce, výuční list
Profil absolventa
Obor je určen převážně pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří mají ukončenou povinnou školní docházku. Absolvent vykonává jednoduché práce při výrobě a podávání jídel. Připravuje a ošetřuje základní druhy surovin a potravin určených pro přípravu jídel, ovládá výrobu jednoduchých jídel teplé i studené kuchyně, moučníků, teplých i studených nápojů, příloh a doplňků, výdej pokrmů, jednoduchou obsluhu, ošetření nádobí a základní úklidové práce.
Uplatnění absolventa
Absolventi se uplatní ve všech zařízeních poskytujících stravovací služby
Organizace výuky
Čtrnáctidenní cyklus, z něhož ve 4 dnech žáci absolvují teoretickou výuku ve škole a v 6 dnech odborný výcvik na odborných pracovištích. Za produktivní činnost je žákům vyplácena odměna.
V 1. ročníku lyžařský kurz, ve 2. roč. cykloturistický kurz.
Hlavní důraz je kladen na odborný výcvik. Teoretická výuka probíhá v budově školy, která je náležitě vybavená pomůckami, dataprojektory a počítači s možností připojení k internetu.
Odborný výcvik probíhá v odborných učebnách školy, na pracovištích školy a na smluvních pracovištích sociálních partnerů. Výuka na smluvních pracovištích probíhá pod vedením učitelů odborného výcviku a zkušených pracovníků těchto firem.
Učební plán oboru
Jste zde: SŠSPaS Zábřeh > Vzdělání a služby > 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby